Midye dolma yaparken en önemli kısım midyelerin iyi temizlenmesi. Taze midyeleri kullanmak lezzet açısından çok önemli. Temizleme sırasında mutlaka su altında yıkamak ve içindeki kumları ıslatmak için bir süre tuzlu suda bekletmek şart. Pirinç harcını hazırlarken soğanı pembeleştirip ardından pirinci eklemek işin püf noktalarından biri. Midyeleri doldururken de fazla sıkıştırmamak ve harcın sulu olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Son olarak, servis ederken yanında limon dilimleri sunmak lezzeti artırıyor. Bu şekilde denemek, sevdiklerime harika bir midye dolma tarifi sunmama yardımcı oldu. Kesinlikle denemeye değer!
Midye dolma yaparken en önemli kısım midyelerin iyi temizlenmesi. Taze midyeleri kullanmak lezzet açısından çok önemli. Temizleme sırasında mutlaka su altında yıkamak ve içindeki kumları ıslatmak için bir süre tuzlu suda bekletmek şart. Pirinç harcını hazırlarken soğanı pembeleştirip ardından pirinci eklemek işin püf noktalarından biri. Midyeleri doldururken de fazla sıkıştırmamak ve harcın sulu olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Son olarak, servis ederken yanında limon dilimleri sunmak lezzeti artırıyor. Bu şekilde denemek, sevdiklerime harika bir midye dolma tarifi sunmama yardımcı oldu. Kesinlikle denemeye değer!
Cevap yaz